Cacao Ceremonie

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding.

Pure cacao wordt gebruikt als een hart openend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.

Deze fantastische voedingsbron helpt ons terug te keren naar een natuurlijke staat van zijn en voelen, in plaats van excessief denken en verbindt ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde. De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel ‘Yollotl Eztli’, oftewel ‘hartenbloed’ en er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacaoboon zorg droeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur.

Is cacao hetzelfde als chocolade?

Niet helemaal. Chocolade is vaak samengesteld in een mix van suiker, melk en cacao. Cacao die wordt gebruikt tijdens een cacaoceremonie verschilt van gewone chocolade die we eten. Het smaakt niet zoals chocolade. Het zal je verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. De cacao heeft een intensere en meer bitter smaak.

Rituele cacao wordt gemaakt van gemalen cacaopoeder, gemalen cacaobonen, cacaopasta, water, cacaoboter en soms een klein beetje suiker (liefst kokosbloesemsuiker dan wel een natuurlijke suiker of zoetstof) allemaal gemengd tot een vloeistof, eigenlijk heel bitter maar van nature rijk aan ijzer-, magnesium- en B-complexvitaminen.

Wat je kunt ervaren tijdens een cacaoceremonie?

  • Een spirituele reis van eenheid, liefde en extase.
  • Geestelijke blokkades opheffen, je hart volgen.
  • Een verbinding vinden met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid.
  • Een ruimte om in meditatie te gaan verbinding te maken met de wijsheid en geest in jou.
  • Een balans van mannelijke en vrouwelijke in jezelf (het innerlijk huwelijk).

De Cacao Bonen

Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Deze zijn ontzettend nodig in ons lichaam en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat rauwe niet geroosterde cacao ‘s werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes (o.a. diverse hart en vaatziektes).

Naast alle lichamelijke gemakken heeft cacao ook een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Er zit tryptofaan in die de serotonine levels een boost geven wat weer een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel geeft. Ook bevat het cacao stofjes die ook vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn.

Het cacao ritueel is volledig afgestemd op je individuele proces, Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost.

Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en heling te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van Cacao werken sterk op het hart chakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbindt ons intuïtief met moeder aarde.

Cacao wordt in Midden en Zuid Amerika al sinds mensenheugenis beschouwt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. En wordt daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd. Een inheemse mythe stelt dat wanneer de aarde en haar bevolking uit balans is, de ‘sacred cacao’ uit het regenwoud komt om de harten van mensen te openen en deze planeet terug te brengen naar een staat van harmonie en balans. Deze tijd is nu!

De cacao die ik bij deze ceremonie gebruik zal komt uit Peru en is rauwe cacao in de puurste vorm. Het is met zorg en liefde geteeld speciaal voor ceremonies. De elixer is volkomen veilig en heeft geen hallucinogeen effect.

Cranio sacraal en Cacao ceremonie

De ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar je essentie. Om JA te zeggen tegen het leven in haar totaliteit en facetten van onszelf te herontdekken die we vergeten waren.

Na het drinken van de cacao en het zetten van intenties ga je op de behandeltafel en ontvang je een Cranio-sacrale sessie of een massage.

Door het drinken van cacao in combinatie met Cranio sacraal therapie begin je aan een reis waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van intentie, de elementen, je hoger bewustzijn en waar je in complete veiligheid alles mag ervaren wat zich aandient. ervaren wat er is.

Er is voldoende tijd en aandacht voor je omdat je deze sessie individueel doet, dus als je in een geboorteproces komt of er zich andere dingen aandienen is er volledige tijd en aandacht voor wat er mag ontvouwen.

Translate »